Опрема за контрола на нафтени бунари Co., Ltd. (PWCE)

Seadream Group ќе изнесе проект за нови производи за опрема за дупчење на море

На 6-ти јули, Кинеската академија на науките беше домаќин на официјалниот почеток на натпреварот за иновации и претприемништво „UCAS Cup“ во 2023 година.Претседателот на Сечуан Сидрим интелигентна опрема Co., Ltd, Џанг Лигонг, беше поканет да присуствува на церемонијата.Ова е шеста повторување на натпреварот од неговото основање во 2018 година. Темата на овогодинешниот натпревар е „Брчајќи соништа и нови патувања, технологија за иднината“.Целта е да се забрзаат значајните научни и технолошки иновации, да се трансформираат достигнувањата во практични апликации, да се негуваат бизниси и проекти вкоренети во врвна наука и технологија и да се придржува до националната стратегија за развој воден од иновации и визијата за 2035 година.

Натпреварот се состои од седум под-патеки:

1. Информатичка технологија од следната генерација;2. Интелигентен хардвер;3. Производство на висококвалитетна опрема;4. Нови материјали;5. Нова енергија и заштита на животната средина;6. Животни науки и здравје;7. Рурална ревитализација и социјални услуги.

Тимот за интелигентна опрема на Seadream ќе се натпреварува на крајот на јули во категоријата за производство на опрема со висока класа со нивниот проект „Локализација на офшор опрема за нафта и гас“.

Seadream Group ќе изнесе проект за нови производи за опрема за дупчење на море (1)

Sichuan Seadream Intelligent Equipment Co., Ltd. е динамично претпријатие посветено на постигнување пробив во истражувањето и развојот на клучните технологии во офшор и копнениот сектор на нафта и гас во Кина, обезбедувајќи интегрирани услуги од истражување и развој до производство и техничка поддршка на високо- технолошка опрема за нафта и гас.Во светски и национален контекст кој брзо се развива, важноста на клучните основни технологии е од огромно значење;овие не можат да се молат, купат или позајмуваат.За Кина, технолошките иновации не се повеќе само за развој, тоа е прашање на опстанок.Интелигентната опрема на Seadream собра тим од млади, патриотски и самостојни таленти кои се фокусираат на истражување и развој и примена на врвна технологија за опрема за нафта и гас.

Seadream Group ќе изнесе проект за нови производи за опрема за дупчење на море (3)

Инспирирани од мотото на претседателот Џоу Чи „Не дозволувајте странската блокада и ограничувањата на клучните технологии да го ограничат нашиот развој“, тие имаат за цел да ги здружат силите со Кинеската академија на науки преку овој натпревар, да го забрзаат процесот на локализација на увезената опрема, да се пробијат низ странските технолошките бариери и даваат исклучителен придонес во развојот на нафтата и гасот на Кина.


Време на објавување: 14-ти август 2023 година